Zápis do prvních tříd proběhne i letos bez osobní účasti dětí

Zápis dětí do 1. třídy bude organizován stejně jako v minulém roce, tedy bez osobní přítomnosti dětí a rodičů ve škole.


Jednotlivé školy mají připravený speciální počítačový program, aby zápisy hladce proběhly v on-line prostředí.

„S ohledem na situaci a zdraví dětí, rodičů i pedagogů proběhnou zápisy do prvních tříd bohužel bez osobní účasti. Formuláře jsou k dispozici na webových stránkách jednotlivých škol, kde rodiče a zákonní zástupci naleznou návod, jak postupovat. Přihlášku je možné odeslat datovou schránkou, jejímž držitelem je fyzická osoba, emailem s elektronickým podpisem nebo poštou. Děkuji všem za pochopení a přeji především pevné zdraví,“ informoval starosta Prahy 13 David Vodrážka.

Vyplňovat údaje on-line bude možné od 6. do 16. dubna 2021. Vyplněné a vytisknuté přihlášky s podpisem zákonných zástupců budou školy shromažďovat ve sběrném boxu ve stejném termínu v pracovních dnech v době, kterou upřesní každá škola.
 

„Pokud z nejrůznějších důvodů nelze využít některý z výše uvedených způsobů, budou vedle sběrného místa připravené prázdné formuláře, které bude možno vyplnit na místě ručně a přímo vložit do sběrného boxu. Víme, že tento způsob zápisu není zcela ideální, ale v dnešní době představuje nejschůdnější cestu. Přeji všem budoucím prvňáčkům hodně radosti a věřme, že se do škol v září vypraví s nadšením a úsměvem,“ dodala místostarostka Marcela Plesníková.

Podrobné informace jsou k dispozici na internetových stránkách jednotlivých škol a také na webu městské části www.praha13.cz.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 14.03.2021 09:50




0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy