ČD: Provoz mezistátních vlaků mezi ČR a Německem omezí stávka

Od středy 15. 11. 2023 od 22:00 hod. do čtvrtka 16. 11. 2023 do 18:00 hod. proběhne v Německu stávka odborové organizace GDL.


Stávka ovlivní provoz vlaků dopravce Deutsche Bahn. Provoz mezistátních vlaků mezi ČR a Německem bude částečně omezen. 

V dálkové dopravě bude mít stávka vliv na vlaky EC Praha – Berlin – Hamburg / Kiel / Flensburg (pojedou jen v úseku Praha – Dresden nebo Praha – Děčín a zpět). V regionální dopravě nepojedou spěšné vlaky Cheb – Nürnberg. S menšími omezeními je potřeba počítat u některých spojů již dnes ve večerních hodinách ve směru do Německa a v pátek v ranních hodinách ve směru z Německa. 

Cestujícím doporučujeme během stávky do Německa necestovat. Vracení jízdních dokladů vydaných na ČD pro datum jízdy 15. a 16. listopadu 2023 z a do Německa, v rámci Německa a v tranzitu přes Německo provádí ČD beze srážky. Jízdenky vydané v předprodeji z a do Německa, v rámci Německa a v tranzitu přes Německo na data cesty 15. a 16. listopadu 2023 mohou být použity kdykoliv od 15. listopadu do 23. listopadu 2023. U jízdenek je zrušena vazba na konkrétní vlak. Cestujícím doporučujeme pro nové cesty zakoupení místenek. 

Více informací o cestování do Německa naleznou cestující na www.cd.cz/omezeniprovozu nebo v aplikaci Můj vlak. Opatření pro vnitrostátní spoje v Německu aktualizuje Deutsche Bahn zde

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy