Zaměstnanci pivovaru Ostravar a MOAP zvelebovali Komenského sady v rámci projektu Dny, kdy pomáháme aneb Community Days

Více než 50 dobrovolníků z řad zaměstnanců pivovaru Ostravar a městského obvodu Moravská Ostrava a Přívoz věnovalo v rámci projektu Dny, kdy pomáháme aneb Community Days jeden pracovní den v měsíci září úpravě Komenského sadů.


Tradiční akce se konala po tříleté přestávce způsobené zejména pandemií koronaviru. Pivovar samozřejmě své partnery podporoval i během této pauzy. Forma pomoci po tuto dobu byla především finanční a produktová.

„Na jeden den v roce vyměníme varnu, spilku nebo kanceláře za štětce, hrábě, smetáky a jdeme zkrášlovat Ostravu,” popisuje projekt vrchní sládek pivovaru Ostravar Jan Řehůřek. „Pro všechny z nás je to určitý relax a zábava i příležitost lépe poznat své kolegy. Nikdy neuškodí, když na chvíli děláte jiný typ práce, která je navíc prospěšná i pro vaše okolí.“

První Community Days v Ostravě proběhly již v roce 2009 a od té doby zaměstnanci ostravského pivovaru pravidelně pomáhají zvelebit své okolí. Podruhé v historii projektu se k nim připojili i kolegové z městského obvodu Moravská Ostrava a Přívoz.

„Se zástupci městské části jsme se dohodli, že tentokrát budeme pomáhat se zvelebením Komenského sadů,“ říká vrchní sládek pivovaru Ostravar Jan Řehůřek.

Akce se v pátek 22.9. v Ostravě zúčastnilo více než 50 zaměstnanců ostravského pivovaru a úřadu městského obvodu Moravská Ostrava a Přívoz, kteří společně natírali lavičky a vysazovali cibuloviny.

„S Ostravarem máme výbornou spolupráci a dobrovolnické dny jsou skvělý nápad, který podporuje komunitní duch v našem obvodu, což se mi osobně velmi líbí,“ říká místostarosta městského obvodu Moravská Ostrava a Přívoz Petr Kuś. „Bylo by skvělé, kdyby podobné projekty realizovalo v našem městském obvodu více firem.”

Komenského sady jsou velký městský park přímo v centru Ostravy v sousedství Nové radnice. Jedná se o vyhledávané a velmi oblíbené místo obyvatel všech generací, kteří zde rádi tráví volný čas. Park začal vznikat na loukách na levém břehu Ostravice už v 19. století. Oficiální podoba parku začala vznikat podle plánu vytvořeného v roce 1907. Dnešní název po J. A. Komenském dostal park v roce 1919. V současné době jsou Komenského sady jedním z největších městských parků v Česku. Mají rozlohu přibližně 30 hektarů a nachází se v nich asi tři tisíce stromů.

Ostravské dny, kdy pomáháme aneb Community Days jsou pouze jedním z mnoha projektů v rámci strategie trvale udržitelného rozvoje společnosti Pivovary Staropramen.  Více informací naleznete ve Zprávě o udržitelném rozvoji ZDE.

Nemáte plány na víkend? Zajeďte si do pivních lázní.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy