Cigánski Diabli a žáci Základní umělecké školy Folklorika vystoupí na pěti společných koncertech, začínají v Jihlavě

Tradiční Folklorika Tour, na kterém se společně na jednom pódiu představí věhlasná cimbálová muzika Cigánski Diabli a žáci Základní umělecké školy Folklorika, má letos celkem pět koncertů. Celé tour slibuje mimořádný hudební zážitek.


Folklorika Tour 2023 odstartuje v úterý 7. března v DKO v Jihlavě a bude pokračovat na zámek Ctěnice v Praze (8. března), do KC Labuť v Říčanech (9. března), KD Klobučan ve Valašských Kloboukách (21. března), aby se slavnostně uzavřelo ve středu 22. března v V Kině Hvězda v Uherském Hradišti. Začátky všech koncertů jsou v 19 hodin. Posluchači si mohou vstupenky zakoupit online v předprodeji za zvýhodněnou cenu nebo na místě.

„Folklorika Tour se vedle našeho letního Folklorika Festu ve Starém Hrozenkově etablovalo jako plnohodnotná umělecká událost, kterou pořádá Základní umělecká škola Folklorika ve spolupráci s Nadačním fondem Folklorika. Chceme dětem i všem posluchačům také v průběhu školního roku předvést smysl naší činnosti – prostřednictvím umění spojujeme tradice s budoucností,“ popisuje záměr turné předseda správní rady Nadačního fondu Folklorika, Tomáš Štefánek
„S naším nápadem Folklorika turné jsme oslovili cimbálovou muziku Cigánski Diabli už v roce 2021. Všichni členové muziky se pro tour prakticky ihned neuvěřitelně nadchli a pomohli nám celou myšlenku uvést v život. Program jsme tak dramaturgicky postavili jako společné vystoupení Diablů a našich žáků v rámci jednotlivých koncertů,“ doplňuje Tomáš Štefánek.

Žáci hudebních a tanečních oborů Základní umělecké školy si budou moci vyzkoušet, jaké to je stát a vystupovat na jednom pódiu společně se světově věhlasným souborem, který koncertuje napříč kontinenty. 

V dopoledních hodinách proběhnou v místech konání koncertů navíc výchovné koncerty pro všechny žáky základních a středních škol. Díky nadačnímu fondu mohou získat špičkové umělecké vzdělání děti, jejichž rodiče by si podobné aktivity pro svoje děti nemohli dovolit.

„V naší síti Základních uměleckých škol Folklorika, která působí napříč celou Českou republikou od východu na západ, nabízíme dětem jak samotné umělecké vzdělávání, tak zároveň jejich propojení s historií regionů, a tím uchovávání zvyků a folklorních tradic. Mnoho našich žáků si také zvolilo oblast moderního tance, kde se realizují po pohybové i hudební stránce. Talentovaným žákům dáváme možnosti zúčastnit se národních i mezinárodních soutěží. Díky tomu zvyšujeme jejich cílevědomost a přeshraniční zkušenosti,“ vysvětluje Tomáš Štefánek.

Přehled všech koncertů Folklorika Tour a možnost zakoupení vstupenek online za zvýhodněnou cenu najdete na https://tour2023.zusfolklorika.cz 

O Nadačním fondu Folklorika

Většina z nás má možnost volby. Můžeme se rozhodnout, do jaké míry necháme budoucnost v rukou ostatních a staneme se pasivními konzumenty a kritiky toho, jak je vše kolem nás špatné. Nebo se rozhodneme, že i my chceme převzít odpovědnost za budoucnost našeho světa, který sdílíme. V Nadačním fondu Folklorika jsme se už rozhodli. Ovlivňujeme rozvoj našich dětí tím, že jim dáváme rovný přístup k využití vlastního talentu a možnost seberealizace vlastní pílí. Nepřihlížíme tomu, jak mladá generace stále více žije ve virtualitě sociálních sítí. Pomáháme jí vrátit se zpět do reálného světa. Do světa socializace se skutečností, pohybových aktivit, zdraví, vlastních schopností. Do světa, ve kterém mohou projevit svoji osobnost a stát se inspirací pro ostatní.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy