ČSÚ zpracoval výsledky prvních letošních voleb

Český statistický úřad zpracoval výsledky vůbec prvních voleb roku 2022.


Ty se konaly v sobotu 8. ledna v obci Petrovice I na Kutnohorsku. O sedm mandátů se v těchto dodatečných volbách ucházelo sedm platných kandidátů na jedné kandidátní listině.

Nové volby do zastupitelstva obce se měly konat již 18. září 2021, avšak pro tento původní termín voleb nebyla podána žádná kandidátní listina.

Volební účast dosáhla 28,86 %. Průměrný věk kandidátů (a zvolených zastupitelů) je 42,1 let.

Nejmladšímu je 26 let, nejstaršímu 50 let. O post zastupitele se ucházely a byly zvoleny 3 ženy, tedy 42,9 % z celkového počtu kandidátů. Zvolení zastupitelé budou svůj mandát vykonávat do termínu řádných voleb, které se uskuteční na podzim tohoto roku.

„Také v tomto případě, kdy se volilo jen v jedné jediné obci s jedinou kandidátní listinou a počtem kandidátů odpovídajícím počtu členů zastupitelstva, byl Český statistický úřad na zpracování výsledků plně připraven. Provedli jsme všechny standardní kroky včetně zkušebního zpracování a v pracovním nasazení byli naši zaměstnanci jak v ústředním pracovišti, tak i na přebíracím místě v Kutné Hoře,“ upozorňuje Eva Krumpová,1. místopředsedkyně Českého statistického úřadu.

Výsledky voleb, uskutečněných v jediném okrsku, byly zpracovány v neděli 9. ledna 2022 v 00.35 hodin. V pondělí výsledky hlasování projedná Státní volební komise a po schválení budou uveřejněny ve Sbírce zákonů.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 11.01.2022 09:40




0 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy