CUPRA spouští výrobu modelu Leon e-HYBRID 204 k

Cupra Leon je klíčovým pilířem samostatné značky CUPRA na její cestě k elektrifikované budoucnosti. Král Leonů byl loni uveden na trh také ve verzi s pohonem e-HYBRID, a tím byl poprvé elektrifikován.


Značka CUPRA zahájila výrobu modelu CUPRA Leon e-HYBRID 204 k, který v nabídce doplňuje variantu e-HYBRID 245 k. CUPRA tím urychluje přechod na tuto vyspělou technologii alternativního pohonu a dokazuje, že elektrifikace umožňuje sportovní výkony bez kompromisů při zachování optimální rovnováhy mezi jízdní dynamikou a hospodárností.

„CUPRA Leon je dosud nejprodávanějším modelem značky CUPRA. Verze e-HYBRID má přitom všechny předpoklady k tomu, aby se stala pro naši značku, směřující k elektrifikované budoucnosti, nesmírně důležitým pilířem. Je totiž jasným důkazem, že elektrifikace a sportovní výkony patří k sobě,“ řekl Wayne Griffiths, předseda představenstva značky CUPRA a společnosti SEAT. „CUPRA Leon pomůže zdvojnásobit celkový objem prodeje značky v roce 2021, a naší ambicí je, aby externě nabíjitelné hybridní varianty modelu CUPRA Leon představovaly více než polovinu prodeje této modelové řady v letošním roce.“

Nový model CUPRA Leon e-HYBRID 204 k, nabízený na českém trhu v obou karosářských verzích 5dveřový hatchback a Sportstourer za ceny od 949 900 Kč (Leon 5D), resp. 969 900 Kč (Leon Sportstourer), doplňuje již nabízenou verzi e-HYBRID o výkonu 245 k. Výroba nové varianty byla zahájena minulý týden ve výrobním závodě Martorell.

Jedná se o důležitý milník ve vývoji samostatné značky. Počet vozů CUPRA s externě nabíjitelným hybridním pohonem se tím zvětšil na šest. Zákazníci mají na výběr modely CUPRA Leon 5D, CUPRA Leon Sportstourer a CUPRA Formentor ve dvou výkonových variantách (204 k a 245 k). Sportovní výkony spalovacího motoru

Poznámka redakce: pokud uvažujete o pořízení nového vozu, pokračujte na stránku skladové vozy, kde nyní naleznete přehled více než 12.000 vozů různých značek.

CUPRA Leon 2.0 TSI 300 k DSG 5D s pohonem předních kol

Zahájením výroby 5dveřového modelu CUPRA Leon s motorem 2.0 TSI 300 k, pohonem předních kol a převodovkou DSG se ještě více rozšířila nabídka variant krále Leonů.

Model CUPRA Leon je v této verzi vybaven přeplňovaným čtyřválcem 2,0 litru s přímým vstřikováním benzinu. Přenos hnací síly na přední kola zajišťuje 7stupňová automatická převodovka DSG. Motor poskytuje nejvyšší výkon 300 k (221 kW) a maximální točivý moment 400 N.m. CUPRA Leon dokáže díky vyššímu výkonu zrychlit z klidu na 100 km/h za pouhých 5,7 sekundy. Nejvyšší rychlost je omezena na 250 km/h.

Řidič má svůj vůz pod kontrolou i při využívání vysokého výkonového potenciálu. Součástí výbavy modelu CUPRA Leon 2.0 TSI 300 k je totiž samosvorný diferenciál (VAQ), který poskytuje ještě vyšší úroveň trakce při sportovní jízdě. Systém rozděluje točivý moment mezi přední kola prostřednictvím elektronicky řízené vícelamelové spojky.

CUPRA Leon 2.0 TSI 310 k DSG 4Drive Sportstourer

Tím to však nekončí. Král Leonů nabízí ještě větší potěšení z jízdy s motorem o výkonu 310 k (228 kW), který se dodává výhradně pro karosářskou verzi Sportstourer. Jeden z nejvíce ohromujících vozů, sjíždějících z montážních linek v Martorellu, kombinuje při přenosu hnací síly převodovku DSG s technologií pohonu všech kol 4Drive.

Nejnovější verze modelu CUPRA Leon Sportstourer má pod kapotou nejvýkonnější motor v rámci celé modelové řady. Zážehová jednotka 2.0 TSI s přímým vstřikováním benzinu a přeplňováním turbodmychadlem se může pochlubit nejvyššími hodnotami výkonu, resp. točivého momentu 310 k (228 kW)/400 N.m. Podmanivou hnací sílu přenáší sedmistupňová dvouspojková převodovka DSG.

Technologie 4Drive nepřetržitě sleduje provozní stav vozidla a požadavky řidiče, aby zajistila přenos potřebné hnací síly na správné kolo ve správném okamžiku. Tato kombinace motoru a převodového ústrojí dokáže katapultovat model CUPRA Leon z klidu na 100 km/h za pouhých 4,9 sekundy. Po dosažení nejvyšší rychlosti 250 km/h zabrání další akceleraci zásah elektronického omezovače.

Minulý týden byla v hlavním závodě společnosti v Martorellu zahájena výroba modelu CUPRA Leon, navrženého, vyvinutého a vyráběného v Barceloně, s následujícími novými pohony: e-HYBRID 204 k (5dveřový hatchback a Sportstourer), 2.0 TSI 300 k (5dveřový hatchback) a 2.0 TSI 310 k DSG 4Drive (Sportstourer).

Výše uvedené verze doplní ve druhém čtvrtletí roku 2021 varianty 2.0 TSI 245 k (5dveřový hatchback a Sportstourer) a 2.0 TSI 300 k DSG s pohonem předních kol (Sportstourer). CUPRA tak ještě více rozšíří nabídku modelů Leon.

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy