Evropské fondy se představí na Dnech Evropy

Po dvouleté pauze Ministerstvo pro místní rozvoj zve na oslavu mezinárodního Dne Evropy, který připomene 18 let členství České republiky v EU a její nadcházející předsednictví v Radě EU.


Festival se uskuteční 9. května 2022 od 13 hodin na Střeleckém ostrově v Praze. Další oslavy Dne Evropy se uskuteční také v regionech.

Akce na Střeleckém ostrově, kterou pořádá Zastoupení Evropské mise v ČR ve spolupráci s Evropským parlamentem, Úřadem vlády a Ministerstvem pro místní rozvoj, se nese v duchu solidarity s Ukrajinou.

„Tento svátek oslavuje mír a jednotu Evropského kontinentu a o to více bychom si ho letos měli připomenout.“ řekla Daniela Grabmüllerová, náměstkyně pro řízení sekce koordinace evropských fondů, mezinárodních vztahů a cestovního ruchu na MMR.

V nepřehlédnutelném stanu Ministerstva pro místní rozvoj se návštěvníci dozvědí, kde fondy EU pomáhají a co všechno je z nich možné spolufinancovat. Na příchozí bude čekat také kolo štěstí, výroba odznáčků, nebo je do vybraných projektů přenesou brýle s virtuální realitou, kde si projekt prohlédnou včetně nejdrobnějších detailů. Vstup je zdarma a podrobnější informace naleznete na http://evropskedny.cz.

Další oslavy Dne Evropy se uskuteční také v regionech ČR a tak je možné se přijít s evropskými fondy seznámit zábavnou formou také v Hradci Králové, Karlových Varech, nebo v Železné Rudě. Přehled všech akcí naleznete na akce.kdefondyEUpomahaji.cz.

ČNSO studio

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy