Jak žít beze strachu? Jedině s pojištěním odpovědnosti občana!

Máte rodinu, práci a bydlení, zdá se, že je všechno v nejlepším pořádku? Tedy do doby, než vy nebo vaše děti někomu způsobíte škodu na majetku nebo zdraví, a jste nuceni uhradit vzniklé náklady.


V tu chvíli totiž může přijít šok. Zatímco u věcí typu elektroniky, kdy dojde k polití laptopu kávou, může jít maximálně o desítky tisíc, u zranění na sjezdovce ve Francii může jít o miliony. Není lepší žít v klidu a mít sjednané kvalitní pojištění občanské odpovědnosti?

Při malých nehodách i větších karambolech

Může jít o maličkosti, které však mohou přijít velmi draho. Nedopatřením rozsednuté brýle? V řádech tisíců! Rozbitá televize v obchodě? Dvacet nebo třicet tisíc korun! A jaké na vás čekají účty při větších karambolech, kdy dojde ke škodám na zdraví! V tu chvíli jde o statisíce, ale náklady na léčbu nebo rekonvalescenci mohou jít do milionů korun, když se taková událost stane v zahraničí při rekreačním sportu. Ve všech těchto případech je pak jistotou jedině pojištění odpovědnosti občana.

Až do výše 10 milionů korun

Pojištění občanské odpovědnosti bývá součástí majetkových pojištění, ale lze jej sjednat také zvlášť. U pojišťovny ERGO je možné jej sjednat ve čtyřech variantách, přičemž je odlišná pouze maximální pojistná částka, která je 3, 5, 7 nebo 10 milionů korun. Právě nejvyšší částky jsou pro ty, kteří tráví zimy při rekreačním lyžování v cizině nebo léta u moře, kdy může dojít ke zranění druhé osoby.

S celosvětovou platností

Právě pro tyto účely se hodí celosvětová platnost pojistky, bez obav tak lze vyrážet za hranice na dovolenou nebo za poznáním. Navíc pojištění kryje všechny členy domácnosti včetně domácích mazlíčků, vyjma psů a koní, které lze pojistit zvlášť. Naopak pojištění se nevztahuje na škody způsobené úmyslně nebo takové, které by vznikly následkem požití alkoholu nebo omamných či psychotropních látek.

Fotogalerie
Autor: RegionPraha Článek může obsahovat komerční sdělení.

ČNSO studio

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy