Magistrát chce koupit budovu KB na Václaváku

Pražský magistrát jedná o koupi budovy na Václavském náměstí od Komerční banky. Podle primátora Bohuslava Svobody přinese obchod finanční výhody, lepší pracovní prostředí pro úředníky a možnost sdružit služby pod jednu střechu.


Primátor Prahy Bohuslav Svoboda věří, že převzetí budovy na Václavském náměstí je velkým přínosem pro městský úřad z hned několika důvodů. 'Je to hlavně finančně výhodná kauce. Místo nákladného pronájmu Škodova paláce se stane tato budova domovem naší agendy. K tomu dodává, že budova poskytne lepší prostředí pro administrativu, a umožní sdružit různé úřadovny pod jednu střechu,' říká primáror Svoboda.

Pořízení budovy v samém centru Prahy je také z hlediska polohy velmi příznivé. Bohuslav Svoboda poukazuje na to, že blízkost tří linek metra jistě ocení všichni Pražané, kteří potřebují s městským úřadem komunikovat.

Zdeněk Kovářík, radní pro oblast financí, rozpočtu, fondů a podpory podnikání, zdůrazňuje úsilí, které bylo vynaloženo na nalezení tak vhodných prostor. 'Proto mě těší, že se nám podařilo zahájit jednání s Komerční bankou o koupi budovy na Václavském náměstí. Myslím si, že naši zaměstnanci, kteří občanům poskytují kvalitní služby a dbají o plynulý chod města, si zaslouží dobré pracovní prostředí,' říká??? Kovářík.

Prodej budovy je výsledkem strategického rozhodnutí Komerční banky, která v září 2023 rozhodla o usilování o prodej své společnosti VN 42, vlastníka budovy na Václavském náměstí. Po učinění předběžného výběru banka začala jednat s vybranými stranami, včetně Prahy, o možnosti prodeje.

Martin Kubelka, ředitel magistrátu, chválí tým, který se na jednání podílel: 'Chtěl bych poděkovat našemu vyjednávacímu týmu, který toto obtížné jednání úspěšně dokončil. Dlouhodobě hledáme vlastní prostor pro přesun našich zaměstnanců ze Škodova paláce a tato budova jim poskytne vše, co potřebují pro efektivní práci.'


ČNSO studio

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy