Maňasová zlomila český rekord, Pezinková zdolala šampionku Hrubou

Sprinterka Gabriela Maňasová překonala český rekord na 60 metrů časem 7,15 sekundy na halovém mistrovství ČR v atletice. Šampionát také odhalil další atletické talenty v mužských i ženských kategoriích. Výkony mladých atletů ukazují slibnou budoucnost české atletiky.


Dvacetiletá sprinterka Gabriela Maňasová se stává hvězdou české atletiky díky svým výjimečným výkonům na halovém mistrovství České republiky v atletice. Maňasová ve velkém stylu zářila na šampionátu, kde dokázala překonat český rekord na 60 metrů časem 7,15 sekundy.

Maňasová, která loni venku zaběhla druhou nejrychlejší stovku české historie (11,26), zaznamenala v halové sezoně velký výkonnostní progres. Vstupovala do ní s osobním rekordem 7,32. Na lednovém mítinku v Jablonci vyrovnala národní maximum Kláry Seidlové 7,23 a nyní z něj dohromady ubrala dalších osm setin.

Rekordní šestý halový titul ve vrhu koulí získal Tomáš Staněk, který si odvezl zlato díky výkonu 20,73 metru. Překvapivou vítězkou výškařské soutěže se stala devatenáctiletá Zdara Pezinková. Díky osobnímu rekordu 186 centimetrů se radovala z první medaile napříč seniorskými šampionáty. Porazila i sedminásobnou šampionku Michaelu Hrubou. Ta se rovněž zastavila na 186 cm, ale přeskočila je až napotřetí, zatímco Pezinková na druhý pokus.

V ženské kategorii ráda překvapení nepolevovala. Běžkyně na 3000 metrů Vrzalová ze SSK Vítkovice získala zlato časem 9:26,87, zatímco na 60 m přes překážky zvítězila Jiranová z týmu USK Praha s osobákem 8,09 sekundy. Nejen mladá talentovaná Pezinková v excellovala ve skocích, ale také nikdo nezaostával v soutěži o tyčce. Zde zvítězila Amálie Švábíková z USK Praha s výškou 455 centimetrů.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy