MINI na IAA Mobility 2021 v Mnichově

MINI se prezentuje jako na budoucnost orientovaná značka, která je nositelem osobitého designu budoucnosti, vysílá pozitivní impulzy, spojuje udržitelnost s emocemi a do centra vývoje svých produktů staví lidi.


Městská mobilita a udržitelnost jsou hlavními tématy Mezinárodního autosalonu (IAA) 2021, který se poprvé uskuteční v Mnichově, sídle BMW Group. Stane se fórem pro přednášky a diskuse o budoucnosti individuální dopravy a společného života v centrech měst.

MINI tento dialog na IAA Mobility 2021 obohacuje inovacemi a vizemi pro lokálně bezemisní potěšení z jízdy, konzistentní šetření zdrojů, individualitu a emocionálně silné zážitky. Motto #BIGLOVE, které si MINI zvolilo, odkazuje jak na ochranu klimatu a životního prostředí, tak na mezilidské kontakty. Tímto způsobem se převzetí zodpovědnosti za přirozené základy života setkává s kosmopolitní a nediskriminační spoluprací v rámci celosvětového společenství MINI.

Na IAA Mobility 2021 bude MINI v různých formátech a na několika místech bavorského hlavního města usilovat o dialog s veřejností. Na summitu na mnichovském výstavišti se zaměří na témata elektrifikace a digitalizace. „Open Space“ na náměstí Max-Joseph-Platz v centru města poslouží jako scéna pro nové koncepce mobility v městské dopravě. MINI Brand Hub, pavilon MINI na náměstí Lenbachplatz, se stane oázou inspirace a místem pro setkání v pohodové atmosféře. Celou modelovou řadu britské prémiové značky ukáže aktuální výstava v budově BMW Welt.

Různá místa výstavy IAA Mobility 2021 budou propojena prostřednictvím linky Blue Lane, která povede městskou oblastí a návštěvníkům nabídne příležitost užít si lokálně bezemisní zábavu z jízdy v čistě elektrickém MINI Cooper SE (kombinovaná spotřeba energie: 17,6–15,2 kWh/100 km podle WLTP, 16,9–14,9 kWh/100 km podle NEDC). Online streamovací služba bude do celého světa digitálně přenášet nejdůležitější události veletrhu IAA Mobility 2021, ať už živě, nebo ze záznamu.

Mnichovské výstaviště je místem konání tzv. Summitu, kde se tradiční výstavní aktivity kombinují s novými formami komunikace. Prezentace značky MINI proběhne ve výstavních halách s plným zaměřením na čistě elektrickou radost z jízdy. Vrcholem bude safety car MINI Electric Pacesetter, postavený na základě modelu JCW. Svými agilními jízdními vlastnostmi a čistě elektrickým pohonem se tento vůz nedávno skvěle osvědčil na úzkých městských okruzích mistrovství světa ABB FIA Formula E. Interaktivní výstavní expozice, která je navržena ve stylu městského industriálního prostředí, navíc nabídne přehled historie značky, aktuální modelovou řadu vozů s elektrifikovaným pohonem a vize budoucnosti městské mobility.

K vidění bude čistě elektrické MINI Cooper SE a také plug-in hybridní MINI Cooper SE Countryman ALL4 (kombinovaná spotřeba paliva: 2,1–1,7 l/100 km podle WLTP, 2,1–1,9 l/100 km podle NEDC, kombinovaná spotřeba energie 15,5–14,8 kWh/100 km podle WLTP, 14,8–14,1 kWh/100 km podle NEDC, kombinované emise CO2: 47–39 g/km podle WLTP, 48–44 g/km podle NEDC. Obliba těchto dvou modelů v poslední době zajistila, že v první polovině roku 2021 bylo celosvětově více než 15 % všech prodaných modelů MINI elektrifikovaných. Na německém trhu tento podíl narostl již na 30 %.  Aby MINI Cooper SE Countryman ALL4 zdůraznil svůj univerzální charakter a byl inspirací pro výlety do přírody, je na Summitu představen se střešním stanem italského výrobce Autohome, který byl navržen v designu MINI. 

Dalším cílem návštěvníků IAA Mobility 2021 je BMW Welt u Olympijského parku. Ve futuristicky navrženém zážitkovém centru je také umístěn svět značky MINI, ve kterém je k vidění aktuální modelová paleta a celá řada dalších produktů.

TIP REDAKCE: Jak ušetřit při nákupu vozů značky MINI ?

Pokud si chcete pořídit auto značky MINI za nižší cenu, doporučujeme vám navštívit tyto stránky:

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy