Nadační fond Dvojka srdcem slaví čtvrté narozeniny

Nadační fond městské části Praha 2 Dvojka srdcem slaví čtyři roky od svého založení.


Za dobu své existence nadace pomohla potřebným celkem v 70 případech a věnovala jim příspěvky za téměř 700 tisíc korun. Zprostředkování rychlé a adresné pomoci bez zbytečné administrativy se osvědčilo zejména v období pandemie.

„Nadační fond jsme před čtyřmi lety založili s myšlenkou na propojení patriotů ochotných pomáhat s těmi, kteří jsou zranitelní a pomoc potřebují. V posledních dvou letech se ukazuje, jak moc jsme byli prozíraví. S nástupem pandemie a v důsledku vládních restrikcí se začaly objevovat i nové naléhavé potřeby. Nadace přispěla např. na nákup potravin, hygienických potřeb, pomohla uhradit náklady na bydlení nebo zvýšené zálohy na energie. Ten, kdo se na nás v nesnázích obrátil, potřeboval okamžitou pomoc. Ze dne na den. Bez zbytečných formalit. A tuto pomoc jsme schopni díky nadačnímu fondu poskytnout,“ uvádí starostka Prahy 2 Alexandra Udženija, které byla zároveň iniciátorkou celého projektu.

Dvojka srdcem dává příležitost všem, kteří mohou a chtějí darovat prostředky lidem ve svém okolí. Smyslem projektu je podpora nejzranitelnějších skupin obyvatel, což jsou zejména senioři, děti ze znevýhodněných rodin, zdravotně postižení spoluobčané nebo i samoživitelé. Nespornou výhodou projektu je, že tento systém pomoci nezatěžuje administrativu a rozpočet radnice Prahy 2. Pomoc tedy může putovat na místo určení okamžitě.

„Moc děkuji všem, kdo se za ty čtyři roky zapojili, a to i kolegům z radnice, kteří zdarma pomáhají. Každá drobná pomoc se počítá a vždy když vidím tu upřímnou radost při předávání darů, vím, že tato činnost dává smysl. Přispívají jednotlivci i celé firmy. Je vidět, že sousedi v Praze 2 drží spolu a za to jsem moc ráda,“ dodává Alexandra Udženija.

Více informací o tom, jak se do pomoci potřebným skrz nadaci Dvojka srdcem zapojit nebo o pomoc požádat, naleznou zájemci na webu nadačního fondu: www.dvojkasrdcem.cz.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 25.01.2022 09:40




0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy