Návštěvníky sadů Svatopluka Čecha nově osvěží vodotrysky, mlžítka a brouzdaliště

Praha 2 zahájila v těchto dnech stavební práce v sadech Svatopluka Čecha.


Výsledkem bude nový vodní prvek v centrální části parku. Vodotrysky a brouzdaliště osvěží návštěvníky už letos, zahájení zkušebního provozu je plánováno během letních prázdnin. V ploše mezi tryskami bude viditelný úryvek z díla spisovatele Svatopluka Čecha. 

„Vodní prvky, stejně jako i mlžítka a mlhoviště jsou mezi našimi obyvateli a obzvláště dětmi velice oblíbená. V horkých letních dnech, kdy jsou ulice rozpálené, přijdou  každému vhod. Proto také jejich počet každý rok navyšujeme a v současné době je naši občané a návštěvníci naleznou celkem na 15 místech, v parcích, v ulicích i na náměstích. Nový vodní prvek v sadech Svatopluka Čecha bude nejen dominantou celého parku, ale jistě i vítaným osvěžením pro všechny,“ uvedla starostka Alexandra Udženija, která mimo jiné koordinuje projekty programu Udržitelná dvojka, v rámci kterého Praha 2 navrhuje a realizuje opatření v oblasti životního prostředí a adaptace na klimatické změny.
„Stav této centrální části parku a zejména vodního prvku byl už opravdu neutěšený.  Jsem proto rád, že jsme konečně mohli začít s realizací projektu, který celý prostor promění v plnohodnotnou odpočinkovou zónu. Proměnou projde nejen stávající vodní prvek, ale i bezprostřední okolí. Obnovy se dočkají okolní chodníky i mobiliář parku. Trávník u vodního prvku bude automaticky zavlažován. Projekt pamatuje i na realizaci přívodu pro LED osvětlení pomníku Svatopluka Čecha,“ přibližuje záměr radnice Václav Vondrášek, místostarosta pro oblast životního prostředí, oblast výstavby a územního rozvoje a oblast památkové péče.

Náklady na stavební práce činí včetně daně z přidané hodnoty celkem 39 305 595 Kč.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy