Nejvýkonnější Sorento na ČR trhu nově v provedení Plug-in Hybrid

Výkon až 265 koní, místo až pro 7 pasažérů, čistě elektický dojezd až 70 km vě městě - to je Kia Sorento Plug-in Hybrid! Nyní v prodeji již od 1 319 980 Kč vč. DPH.


Společnost KIA MOTORS CZECH zahajuje prodej svého největšího sedmimístného SUV Sorento Plug-in Hybrid, které tak doplňuje stávající dieselovou a hybridní variantu pohonu a završuje tak nabídku modelové rodiny Sorento v České republice.

Plug-in Hybridní SUV je k dispozici s pohonnou jednotkou o objemu 1.6 litru T-GDi GPF s pohonem 4x4 a výhradně 6stupňovou automatickou převodovkou. Sorento Plug-in Hybrid je možné získat ve třech specifikacích s bohatou výbavou – Exclusive, Premium a TOP. Cena modelu začíná na částce 1 319 980 korun, přičemž vrcholová specifikace TOP je v nabídce za 1 499 980 korun. Oproti hybridní příp. dieselové verzi Sorenta si zákazník připlatí vždy 120 000 korun.

Nové Plug-in Hybridní SUV je po boku nízkoemisní hybridní verze druhým elektrifikovaným provedením čtvrté generace modelu Sorento. Zcela nová varianta elektrifikovaného pohonu spojuje výkonný přeplňovaný zážehový motor o objemu 1.6 litru T-GDi (zkr. Turbocharged Gasoline Direct injection) vč. technologie plynulé regulace doby otevření sacích ventilů CVVD (zkr. Continuous Variable Valve Duration), který sám o sobě dosahuje nejvyššího výkonu 180 koní a točivého momentu 265 Nm, s vysokokapacitním bateriovým modulem o kapacitě 13,8 kWh, elektromotorem o výkonu 66,9 kW a točivém momentu 304 Nm, a šestistupňovou automatickou převodovku. Sorento Plug-in Hybrid disponuje celkovým systémovým výkonem 265 koní (195 kW) a točivým momentem 350 Nm, přičemž dosahuje maximální hmotnosti brzděného přívěsu 1 500 kg.

Velké sedmimístné SUV nabízí na jedno nabití čistě elektrický dojezd až 57 km (podle WLTP), ve městě pak dokonce až 70 km. S palubní nabíječkou o výkonu 3,3 kW se akumulátor z 0 na 100 % kapacity nabije z klasické domácí zásuvky (230V/16A) za více než tři hodiny (205 minut). Plug-in hybridní pohon se rovněž chlubí nejnižšími emisemi v historii modelu Sorento, pouhých 38 g/km CO2 (podle WLTP), a je taktéž jedním z nejhospodárnějších vozů ve své třídě.

Se zahájením prodeje plug-in hybridní verze modelu Sorento nabízí značka Kia na českém trhu již čtyři různé plug-in hybridní modely – Ceed Sportswagon PHEV, XCeed PHEV, Niro PHEV a nyní pěti a sedmimístné SUV Sorento PHEV. S novým modelem se standardně pojí i sedmiletá tovární záruka Kia s omezením na 150 tisíc kilometrů, která se vztahuje i na vysokokapacitní lithium-iont polymerový akumulátor o kapacitě 13,8 kWh.

Fotogalerie
ČNSO studio

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 01.02.2021 15:07




0 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy