Nymburk jde po pohárovém triumfu: První krok ve Final 8 úspěšný

Nymburk má možnost získat první pohárový triumf po třech letech po úspěšném prvním kroku ve Final 8. Tým se musí zlepšit a soustředit na energii a fyzickou kondici. České basketbalové kluby Děčín, USK Praha a ERA Basketball Nymburk zvítězily nad slovenskými soupeři. Děčín dál usiluje o obhajobu basketball poháru.


Nymburk má stále šanci získat první pohárový triumf po třech letech a jeho první krok ve Final 8 zvládl přes pomalejší start bez potíží. Rozhodující zápas však teprve přijde. Český tým se musí podstatně zlepšit, aby zvítězil. Klíčovým faktorem bude dobrá energie a fyzická kondice, kterou postrádal v souboji s finalistou Loudy Auto Cupu Iskrou Svit.

Ondřej Sehnal, rozehrávač Nymburku, se vyjádřil k tiskové zprávě České basketbalové federace: 'Nemyslím si, že to dnes bylo tolik o soupeři. Celkově to nebyl vůbec dobrý zápas z naší strany. Nevstoupili jsme do toho s dobrou energií, nebyli jsme dost fyzicky a musíme se z toho poučit, protože další zápas by to nemuselo dopadnout dobře.' Naštěstí se tým Nymburk zlepšil ve druhé půli hry, urychlil hru a byl úspěšnější v obraně. Pochvaloval si i rozdělení minut a energie mezi hráče.

Překvapením večera byla výhra Děčína nad Komárnem, kterou do značné míry zařídil Matěj Svoboda. Autor 26 bodů se po utkání rozpovídal: 'I můj výkon a moje úspěšné střely přišly z toho, že jsme konečně v posledních pěti minutách začali hrát, jak jsme chtěli. Byli jsme agresivní, běhali jsme, získali jsme nějaké míče v obraně. Mně padla jedna střela, druhá, získal jsem tím sebevědomí, všechny to strhlo a koncovku jsme si pohlídali.' Děčín tak dál smýšlí o obhajobě basketball poháru.

Ve zbývajících zápasech se tři české týmy utkaly se slovenskými soupeři a uspěly. Výsledky čtvrtfinálových duelů vypadaly následovně: ERA Basketball Nymburk porazil Iskru Svit 85:61, BK Armex Děčín zvítězil nad BC Komárno 78:67, USK Praha překonal MBK Baník Handlová 66:57 a BK Redstone Olomoucko podlehl Patriotům Levice 68:76.

Čtvrtfinálový den bude ve znamení dalších zápasů a naděje na úspěch českých týmů. Svit se utká s Handlovým, Komárno se střetne s Olomouckem a semifinále čeká Nymburk s Prahou a Děčín s Levicemi. České týmy tak mají možnost nadále usilovat o prestižní umístění na dohled poháru a o upevnění pozice ve světovém basketbalovém žebříčku.


ČNSO studio

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy