Občané Prahy 10 mohou připomínkovat poslední etapu parkovacích zón

V první polovině roku 2021 začnou parkovací zóny platit na celém plánovaném území městské části Praha 10.


Po desítkové části Vinohrad, Vršovicích, Strašnicích a Malešicích přijdou na řadu Záběhlice, Zahradní Město, Bohdalec a další lokality jižně od vlakového koridoru. Ty jsou souhrnně zařazeny do etapy 10.4, její podobu mohou občané ode dneška do 8. ledna připomínkovat.

Po „severní“ oblasti, která byla v rámci podoblastí 10.1 – 10.3 postupně zaváděná ve druhé polovině tohoto roku, představuje městská část svým obyvatelům také projekt na poslední oblast. Ten najdou na adrese praha10.cz/parkovani a v období od 1. prosince do 8. ledna mohou psát své připomínky a podněty na e-mail parkovani@praha10.cz.

„Do konce ledna 2021 všechny podněty vypořádáme s tím, že relevantní podněty budou zapracované do projektu. Finální návrh projektu schválí, na svém zasedání, Komise pro dopravu a parkování, a bude zároveň doporučený ke schválení Radě MČ Praha 10,“ popisuje předsedkyně Komise Denisa Řezníčková (ODS).
 „Následně budeme, ve spolupráci s Magistrátem hl. m. Prahy a Technickou správou komunikací, připravovat samotné připojení poslední oblasti do systému zón. Tím bude pokryté celé naše území, a pomůžeme s parkováním i dalším občanům. Od těch z Vinohrad, Vršovic, Malešic a Strašnic mi chodí řada pozitivních ohlasů, že se situace viditelně zlepšila,“ říká Martin Sekal (ODS), místostarosta pro dopravu a parkování.

Ještě před zavedením etapy městská část svým občanům podrobnosti projektu představí.

„Podle aktuální situace zvolíme buď veřejné projednání, nebo online prezentaci,“ upřesňuje místostarosta Sekal.

ČNSO studio

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 06.12.2020 09:54




0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy