Ocenění nejlepších pečovatelů 2023: Slavnost na Novoměstské radnici v Praze

Pečovatelka roku 2023, Petra Baier z Domova pro seniory Chodov, byla oceněna Asociací poskytovatelů sociálních služeb ČR a Diakonií ČCE. Petra se začala v této oblasti angažovat bez předchozích zkušeností a během dvou let se stala koordinátorkou péče. Ocenění zdůrazňuje důležitost práce v sociálních službách a obětavost lidí zvolivších tuto profesi.


V úterý 30. ledna 2024 se na Novoměstské radnici na Karlově náměstí v Praze 2 uskutečnilo slavnostní vyhlášení ocenění pro nejlepší pracovníky a pracovnice ve všech druzích sociálních služeb za rok 2023. Tuto událost pořádala Asociace poskytovatelů sociálních služeb ČR a Diakonie ČCE.

Oceněni byli lidé, kteří svou obětavou prací nezištně pomáhají těm nejstarším a nejpotřebnějším členům naší společnosti. Jedna z nich je paní Petra Baier z Domova pro seniory Chodov, která byla vyhlášena nejlepší pečovatelkou roku 2023. O svém úspěchu se s námi podělila náměstkyně primátora pro sociální oblast a zdravotnictví, Alexandra Udženija.

Jsem moc hrdá na to, že nejlepší pečovatelka roku pracuje právě v našem domově pro seniory. Paní Petře Baier patří naše velká gratulace a díky za její péči o ty nejstarší z nás. Poděkování a úcta patří ale každému, kdo si vybral tuto krásnou, ale nelehkou profesi. Pečovatelé svou obětavostí, laskavostí a empatií pomáhají potřebným a jejich blízkým překonávat i ty nejnáročnější životní situace. Přitom na to, jak je poslání těch, kteří pracují v sociálních službách důležité se, bohužel, často zapomíná. Proto vítám každou příležitost, kdy jim můžeme poděkovat a projevit jim náš respekt,“ sdělila náměstkyně primátora Alexandra Udženija.

Jednotlivá ocenění byla udělena ve čtyřech kategoriích: Sociální pracovník, Terénní služba, Pobytová služba a Manažer sociálních služeb. Právě Petra Baier se stala vítězkou v kategorii Pobytová služba.

Petra Baier přišla do Domova pro seniory Chodov jako pečovatelka bez předchozích zkušeností v oboru. Během pouhých dvou let se vypracovala na koordinátorku péče na jednom z pater domova pro seniory. S citlivostí a profesionalitou vede nové pečovatelky a celý svůj tým. Dokázala získat důvěru klientů a úspěšně spolupracovat s jejich rodinami, aby vztahy mezi klienty, jejich rodinami a pečujícím personálem byly co nejlepší a důvěryhodné.


ČNSO studio

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy