Patnáctý ročník Vinobraní na Grébovce zve na D(d)vojku

Vinobraní na Grébovce si za svou čtrnáctiletou existenci získalo pověst jedné z největších událostí podzimní Prahy.


Letos se koná 23. a 24. září na již tradičních místech, tj. na náměstí Míru a v Havlíčkových sadech (Grébovce). Návštěvníky čeká jako obvykle bohatý doprovodný program, vystoupení oblíbených hudebních skupin jako Eddie Stoilow nebo Děda Mládek Illegal Band. Chybět nebude ani energická bubenická show a speciální program pro děti. Vinobraní na Grébovce si vybral také skvělý muzikant Petr Rezek pro slavnostní křest svého nejnovějšího alba.

Kromě několika hudebních koncertů a nabídky desítek stánků s víny, burčákem, gastronomickými specialitami a rukodělnými výrobky zpestří letošní Vinobraní na Grébovce s mottem Přiďte na Dvojku různá vystoupení. Budou probíhat po oba dny na hlavním i vedlejších pódiích a také mimo ně.

„Když jsme vybírali motto letošního vinobraní, měli jsme poměrně rychle jasno. Magické číslo 2 nás provází na každém kroku, v letopočtu 2022 i v názvu městské části. Rok Dvojky jsme symbolicky odstartovali také 2. 2. 2022, proto vinobraní s mottem Přijďte na Dvojku je tak logickým pokračováním série akcí, které jsme v rámci Roku Dvojky pro naše občany připravili. Letos navazujeme na dlouholetou tradici a přicházíme opět s něčím novým. V předstihu jsme po Grébovce rozházeli desítky dřevěných žetonů. Každý, kdo žeton najde a odevzdá ho v sobotu 24. září u stánku naší městské části, dostane dvojku burčáku zdarma,“ říká starostka Prahy 2 Alexandra Udženija, která spolu s dalšími radními Prahy 2 letošní vinobraní oficiálně zahájí.

Vinobraní na Grébovce si návštěvníci zvykli prožívat jako celodenní piknik s posezením na trávě a se sklenkou dobrého vína či burčáku, třeba právě z místní historické vinice. Tentokrát budou moci vybírat z nabídky 81 stánků, z nichž 37 bude prodávat burčák a tichá vína. Představí se jak tradiční česká a moravská vinařství, tak i ta menší nebo rodinná.

„Vinařský rok 2022 se jeví jako velmi pěkný a zajímavý, počasí nám přálo a jarní mrazíky poškodily vinice minimálně,“ hodnotí sezónu obchodní manažerka společnosti VÍNO BLATEL Gabriela Pavlačková ze slovácké vinařské podoblasti Blatnice pod Svatým Antonínkem, která se Vinobraní na Grébovce účastní již popatnácté.  

Na akci nebudou chybět tradičně ani gastronomické speciality z různých koutů světa či delikatesy pro návštěvníky s bezlaktózovou a bezlepkovou dietou.

Vinobraní na Grébovce je akcí pro celou rodinu, takže nezapomíná ani na děti. Pro ty bude připraven v dolní části parku speciální program včetně tvůrčích dílen a malování na obličej. Vinobraní na Grébovce každoročně dokazuje, že tradice pražských vinic, jak ji založil ve středověku Karel IV.,

je dodnes živá.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy