PCR testy na akcích nad 1000 lidí i kontroly O-T-N u lyžařských vleků. Vláda schválila nová opatření

S ohledem na aktuální epidemickou situaci včera vláda schválila nová mimořádná opatření.


Od 22. listopadu budou na hromadných akcích uznávány antigenní testy na covid-19 jen pro 1000 lidí s antigenním testem. Další návštěvníci se musí prokázat O-T-N. Nově se také stanovila hranice maximálně 1000 osob na venkovních hromadných akcí, tedy stejně jako u akcí vnitřních. Systém O-T-N bude platit také pro vleky a lanovky.

Od 22. listopadu budou na hromadných akcích uznávány antigenní testy na covid-19 jen pro 1000 lidí s antigenním testem. Další návštěvníci musí mít testy PCR, případně potvrzení o prodělané nákaze nebo očkování, tedy systém O-T-N. Na menších akcích budou antigenní testy nadále možné. Nově se také stanovila hranice maximálně 1000 osob na venkovních hromadných akcí, tedy stejně jako u akcí vnitřních. Na základě domluvy s kulturní obcí a Asociací lyžařských středisek, zavedou od

1. prosince provozovatelé lyžařských areálů systém O-T-N při nákupu jízdenek na vleky a lanovky.

„Důsledné kontroly O-T-N jsou v boji s pandemií naprosto zásadní. Podmínky pro nastávající lyžařskou sezonu budou podobné jako v ostatních službách. Bude tak zaveden systém O-T-N při nákupu jízdenek na vleky,“ řekl ministr zdravotnictví Adam Vojtěch.

Další opatření se dotkne návštěv v zařízeních sociální péče. Podobně jako pro ostatní využití se tam od 15. listopadu zkracuje platnost antigenních testů na jeden den a PCR testů na tři dny. Testování zaměstnanců v těchto zařízeních jednou týdně, které je povinné pro neočkované, se změny nedotknou. Jejich testy dál hradí zdravotní pojišťovny.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 08.11.2021 09:40




0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy