Praha 12 považuje i novou podobu bytového domu Dvě věže za předimenzovanou

Rada městské části na úterním jednání vyjádřila nesouhlas s novou podobou objektu „Dvou věží“ na místo obchodního centra v ulici Vosátkova.


Ministerstvo pro místní rozvoj předchozí podobu objektu pro jeho nadměrnost zamítlo. Nyní se společnost Trigema pokouší o souhlas s menším projektem, který má mít opět podobu tzv. dvou věží, tentokrát o výšce 15 a 9 nadzemních podlaží. Snížení dle radnice i občanů však není dostatečné.  Místostarostka Eva Tylová k tomu uvádí: „Stále přetrvává předimenzovanost navrženého objektu ve srovnání s okolní zástavbou. Hrozí, že ve velké míře ubyde parkovacích stání pro místní obyvatele a v neposlední řadě bude v okolí navrhovaného projektu chybět i občanská vybavenost, která není připravena pojmout další množství nových obyvatel. Developer plánuje při výstavbě využít i veřejné pozemky, na kterých je nyní částečně park, na což nemá žádný právní nárok.

Developer postupně obchodní centrum v ulici Vosátkova uzavřel a tím způsobil občanům velký problém. Poslední nájemci dostali výpověď k 31. srpnu. Podle místostarostky Evy Tylové na nabídku radnice, že zařídí pronájem, který by  k avizovaným ztrátám z provozu obchodního centra nevedl, developer nereflektoval.

Schválené usnesení

https://www.praha12.cz/assets/File.ashx?id_org=80112&id_dokumenty=85312

Poznámka redakce: Zemní kabelové šachty Langmatz doporučujeme jako chytré řešení inženýrské výstavby ve městech.

ČNSO studio

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 30.08.2021 09:40




0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy