Praha 13 otevřela nově zrekonstruované dětské hřiště

Vedení radnice Prahy 13 včera spolu s dětmi z Mateřské školy Mezi Školami slavnostně otevřelo dětské hřiště ve vnitrobloku Dominova-Blattného.


Celková rekonstrukce zahrnuje nové povrchy, herní prvky a samozřejmě také úpravy zeleně, oplocení a lavičky.  

„Vnitroblok Blattného se stal dalším veřejným prostorem, který postupně revitalizujeme, dětské hřiště je součástí této komplexní akce. Rekonstrukce dětského hřiště, které již bylo zastaralé a velmi málo využívané, se velmi vydařila. Věřím, že investice v celkové výši 3 milionů korun nabízí především rodinám s malými dětmi kvalitnější trávení volného času,“ řekl starosta David Vodrážka.

Na hřišti je nová houpačka ve tvaru hnízda, pérák, pískoviště a v neposlední řadě také rozhledna ve tvaru majáku, kde děti mohou pod dohledem dospělých trénovat výškové lezení. Pryžové zvířátko se skluzavkou a tunelem rozvíjí motorické schopnosti nejmenších děvčátek a kluků a moderní lanová prolézačka zase zvyšuje jejich celkovou fyzickou zdatnost. Dopadové plochy tvoří z části písek a z části pryžový povrch, ve kterém jsou 2D prvky – skákací panák v podobě holčičky. Nechybí ani prostor pro skok do dálky pro rozvoj sportovních dovedností dětí. 

„První si hřiště vyzkoušely děti z místní mateřinky a moc se jim líbilo. Zaměřili jsme se nejen na nejrůznější herní a rozvojové prvky, ale také na citlivou úpravu okolí a zeleně. Nové trvalky a kvetoucí nízké keře nahradily přestárlé nevzhledné jalovce. Rodiče jistě ocení i nové lavičky a oplocení, které zajistí pohodlí a bezpečnost všech, kteří ve volném čase na hřiště zavítají,“ dodala místostarostka Marcela Plesníková.

Autor: Lucie Steinerová

ČNSO studio

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy