Praha 14 poskytla seniorům a lidem v nouzi tisíce respirátorů

Praha 14 pomáhá potřebným splnit vládní nařízení.


V městské hromadné dopravě, obchodech, nemocnicích, veřejných budovách a dalších místech s vysokou koncentrací lidí jsou v současnosti povinné respirátory, dvě na sobě nasazené chirurgické roušky nebo nanoroušky. S ohledem na finanční náročnost těchto ochranných pomůcek městská část uspořádala dvě akce, během nichž zaměstnanci radnice rozdávali omezené množství respirátorů vybraným skupinám obyvatel – zejména seniorům a lidem ve finanční nouzi.

„Před budovou úřadu na Rajské zahradě a u stanic metra Hloubětín a Černý Most jsme připravili stanoviště, kde si občané městské části mohli vyzvedávat dezinfekci a respirátory FFP2. Pochopitelně zdarma. Celkem radnice zájemcům poskytla cca 2700 respirátorů. Vzhledem k tomu, že jsme je lidem rozdávali po třech, ochranné pomůcky takto dostalo asi 900 občanů,“ uvedl starosta MČ Praha 14 Mgr. Radek Vondra.

Protože ochranných pomůcek má městská část jen omezené množství, už s předstihem apelovala na obyvatele, aby nabídku využili jen v případě, že si se splněním vládních nařízení nedokážou poradit jinak.

„Musím říct, že lidé byli naprosto úžasní. Trochu jsme se báli, že k našim výdejním místům budou ve velkém přicházet obyvatelé, kteří naši pomoc tolik nepotřebují, ale tato očekávání se naštěstí nenaplnila. Absolutní většinu vydaných respirátorů obdrželi senioři, což byl náš cíl. Moc děkuji občanům, že respektovali výzvu a nebyli sobečtí. Velice si toho vážím,“ řekl starosta Vondra.

O realizaci další obdobné akce v tuto chvíli MČ Praha 14 neuvažuje.

„Podle následujícího vývoje zvážíme možnost, že na podatelně nebo v informační kanceláři úřadu zřídíme výdejní místo s respirátory – ne pro širokou veřejnost, ale opět pouze pro lidi, kteří se bez naší pomoci neobejdou,“ dodal starosta Vondra.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 28.02.2021 09:43




0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy