Praha 2 poskytne prostředky na odměny strážníkům

Městská část Praha 2 uvolní 350.000 Kč na motivační odměny strážníkům sloužícím na jejím území.


Těmito finančními prostředky chce pomoci Obvodnímu ředitelství Městské policie Praha 2 vyrovnat se s aktuálními problémy při zajišťování veřejného pořádku, jakými jsou personální podstav a nutnost stabilizace zkušených strážníků. Vyčleněnou částku musí ještě schválit Zastupitelstvo městské části Praha 2.

Zvyšování bezpečnosti a veřejného pořádku patří dlouhodobě mezi hlavní priority městské části Praha 2. Úloha Městské policie Praha 2 je v této oblasti nezastupitelná. Strážníci se podílejí zejména na objasňování krádeží, postihování přestupků v dopravě, kontrolách v parcích a na frekventovaných veřejných prostranstvích, provádějí dohled na BESIP v okolí škol. Kromě každodenní činnosti městská policie zastupuje významnou roli i při zajišťování bezpečnosti v rámci různých kulturních a společenských akcí, jako jsou Pražský Maraton, Vinobraní na Grébovce apod. Dlouhodobý personální podstav v řadách Městské policie hl. m. Prahy je však problémem, který plnění těchto úkolů citelně komplikuje.

„Práci strážníků městské policie na území naší městské části dokážeme patřičně ocenit a systematicky je podporujeme. Pomáháme jim řešit bytovou situaci, přispíváme pravidelně na zlepšení technického vybavení, a uvolňujeme finanční prostředky z rozpočtu městské části na motivační odměny. Důležitá je i morální podpora. Vždy na závěr roku pořádáme pro příslušníky bezpečnostních složek Prahy 2 slavnostní setkání na Novoměstské radnici. Oceňováni jsou tam ti nejlepší z nich. A všem se dostává poděkování ze strany vedení městské části za jejich náročnou práci,“ říká radní pro oblast bezpečnosti Michal Zuna.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
st 20.04.2022 09:40




0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy