Praha 4 rozdělí na dotacích téměř 16 milionu korun

Každoroční dotace i letos podpoří kulturní a sportovní projekty, protidrogovou prevenci i prevenci rizikového chování dětí a mládeže, ochranu životního prostředí, zkvalitnění zdravotní péče, integraci cizinců i sociální a prorodinné projekty.


Zastupitelstvo městské části Prahy 4 12.5.2021 schválilo návrh Rady MČ Praha 4 na přidělení dotací ve výši téměř 16 milionů korun.

„Praha 4 v letošním dotačním řízení podpoří obecně prospěšné projekty částkou ve výši zhruba 15,8 milionu korun. Všem úspěšným organizacím gratuluji a přeji zdárnou realizaci projektů. Zároveň děkuji členům komisí a pracovníkům odborů radnice za obrovský kus práce při hodnocení projektových žádostí,“ uvedl radní Jan Hušbauer (ANO 2011).

V oblasti sportu Praha 4 rozdělí zhruba 8,5 milionu korun, v oblasti kultury více než 2,3 milionu korun, na bezpečnost půjde čtvrt milionu korun, do sociální a zdravotní oblasti přes 3,9 milionu korun, do oblasti rodinné politiky a integrace téměř půl milionu korun a do životního prostředí necelých 200 tisíc korun.

„Velice si vážíme podpory městské části Praha 4, jelikož situace spojená s nemocí Covid-19 je pro nás velmi složitá. Bez finančních prostředků Prahy 4 by nebylo možné zorganizovat některé projekty,“ ocenil přínos dotací Jan Drábek z baseballového a softballového spolku EAGLES Praha.

Získaná finanční podpora pomůže spolku podle jeho slov například snížit vynaložené náklady na provoz venkovního areálu, který i v této situaci potřebuje svoji péči. Dále bude spolek moci realizovat neodkladné rekonstrukce a opravy. Hlavně pak dotace umožní obnovit sportovní činnost dětí a mládeže.

Dotace městské části pomohou řadě dalších spolků a organizací, kromě jiných Pražskému volnočasovému uměleckému centru (PVUC).

To díky dotacím organizovalo v Praze 4 během posledních tří let projekt Mise porozumění, jehož myšlenka zněla: „Základní zbraní proti netoleranci je poznání a porozumění. Čím více se vzájemně známe, tím více se zmenšuje riziko nepřátelství“.

Projekt představoval obyčejný život Židů v průběhu staletí. Zásluhou dotační podpory od čtvrté městské části letos pokračuje další projekt „Žijeme společně na čtyřce“.

„V jeho rámci bude centrum zvát na hudební večery s cizinci, kteří v Praze žijí a kteří milují svoji kulturu. Návštěvníci se na nich naučí romské, vietnamské, ruské, čínské, židovské či jidiš písně a porozumí víc starostem a touhám lidí ze vzdálených zemí,“ popsala Dana Krausová z PVUC.

Spolek INFO-DRÁČEK organizuje díky dotacím od roku 2018 oblíbené projekty zaměřené na integraci cizinců a národnostních menšin. V pátek 3. září 2021 tak například proběhne již šestý ročník festivalu „Asie vzdálená a blízká“. 

ČNSO studio

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 15.05.2021 09:40




0 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy