Projekt Prahy 1 s názvem Corrency odstartoval! Občané i podnikatelé se mohou nadále registrovat

Radnice první městské části zahájila vlastní realizaci projektu Corrency, jehož cílem je podpořit jednotlivé živnostenské provozovny na území Prahy 1 a zároveň posílit koupěschopnost zdejších občanů.


Dobrou zprávou je také to, že občané i živnostníci a podnikatelé, kteří to dosud nestihli, se mohou i nadále do projektu zaregistrovat.

Od začátku května do konce června tak nyní běží pilotní fáze projektu Corrency, jež chce mj. také zmapovat, které zboží a služby a kde místní lidé vyhledávají. „Zaregistrovaní občané od nás obdrží kredity (correnty) v hodnotě 1 000 korun. Ty pak budou moct využívat při nákupech v provozovnách zaregistrovaných do projektu tak, že pokud například bude jejich útrata činit 100 korun, 50 korun zaplatí ze svého a 50 uhradí pomocí kreditu,“ popsal radní Prahy 1 pro podporu podnikání Karel Grabein Procházka.

Do Corrency se mohou přihlásit občané s trvalým pobytem v Praze 1 nebo živnostníci a podnikatelé s provozovnou na jejím území. Projekt získal podporu Hospodářské komory ČR, ministerstev vnitra a průmyslu a obchodu i Asociace malých a středních podniků.

„Na projektu oceňujeme tři hlavní věci: za prvé nejde o čistou dotaci, ale o posílení motivace lidí k utrácení na území Prahy 1. Za druhé, pokud si někdo zaslouží podporu, tak jsou to podnikatelé v Praze 1 – koronavirem nejpostiženějším regionu. A za třetí, projekt poskytne dobrá data o provozovnách, které občané opravdu chtějí a které oceňují,“ vyzdvihl už dříve viceprezident Hospodářské komory ČR Tomáš Prouza.

Registrovat se do projektu mohou zájemci na webu www.praha1.corrency.cz, kde také naleznou více informací. Odpovědi na nejčastěji kladené otázky si lze přečíst na www.praha1.cz. Zaregistrovat se do projektu lze i osobně – v infocentru radnice Prahy 1 ve Vodičkově 18.

„Využijte jedinečnou příležitost zapojit se do projektu, kdy si lidé a podnikatelé za podpory radnice navzájem pomáhají. Držím všem palce,“ vyzval starosta Prahy 1 Petr Hejma.

Do dnešního dne se do projektu přihlásilo více než 800 občanů a přes 130 provozoven.

ČNSO studio

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 07.05.2022 09:40




0 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy