Radnice Prahy 13 nebude zvedat ceny nájmů

Rada městské části Praha 13 jednomyslně rozhodla, že pro rok 2022 nebude zvyšovat nájemné o inflaci.


Cílem je pomoci stovkám subjektů, které si na území městské části pronajímají například ordinace, byty, podnikatelské prostory i pozemky. Cílem radnice je maximálně pomoci snížit dopady vysoké inflace. 

„Jedním z kroků, jak můžeme pomoci zmírnit dopady zvyšující se inflace, je odpuštění inflační doložky všem subjektům, které jsou na úřad naší městské části smluvně navázány a tyto smlouvy obsahují inflační doložku. Rada MČ jednomyslně rozhodla, že v letošním roce nebude nájemné o inflaci zvyšovat, aby tak jednotlivým subjektům finančně alespoň částečně ulevila,“ řekl starosta Prahy 13 David Vodrážka.

Prakticky to znamená, že například nájemné za užívání ordinací a nebytových prostor ve všech třech poliklinikách, stejně tak nájemné u některých obecních bytů ve správě městské části nebo nájemné za užívání pozemků, objektů a ostatních prostor, se o inflaci zvyšovat nebude. Celkově se to týká stovek smluv s občany a fyzickými i právnickými osobami.

„Cesty, jak pomoci občanům, podnikatelům i zařízením zajišťujícím služby pro veřejnost, neustále hledáme. Radnice je tu pro každého, kdo se ocitne v tíživé situaci a vždy se budeme snažit najít nejlepší řešení,“ dodal starosta.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 31.01.2022 09:40




0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy