Šlechtovka dostane druhou šanci

Pražští radní schválili dalších 200 milionů Kč na dokončení rekonstrukce Šlechtovy restaurace, kulturní památky v Královské oboře Stromovka. Celá investice dosáhne 400 milionů Kč včetně DPH, a práce se přesunou do další etapy pod vedením nového zhotovitele.


Rada hlavního města Prahy přijala v pondělí rozhodnutí o dalším financování rekonstrukce Šlechtovy restaurace, jedné z nejvýznamnějších kulturních památek v Královské oboře Stromovka. Celková investice tak dosáhne částky 400 000 000 Kč včetně DPH. Práce na rekonstrukci se nyní přesunou do další etapy, kterou povede nový zhotovitel.

Náměstek primátora pro oblast kultury Jiří Pospíšil představil pozitivní řešení nelehké situace: 'Jsem rád, že se nám podařilo najít odpovídající řešení, i když to znamenalo uvolnit další prostředky. Šlechtovka si to zaslouží. I přes to ano se jedná o nákladný projekt, museli jsme se s tímto krokem vypořádat, abychom zajistili, že se objekt dostane do správných rukou a bude dokončen.'

První etapu rekonstrukce v letech 2017 až 2020 prováděla společnost Pracom s.r.o. s celkovými náklady 225 757 622 Kč. Avšak z důvodu nelze financování dochází ke změně projektu, a finanční prostředky byly naléhavě potřebné. Budoucnost objektu, nyní ve stavu nedokončené rekonstrukce, tak zůstala nejistá až do pondělního zasedání pražských radních.

Hlavní město Praha se proto rozhodlo vytvořit novou investiční akci, která umožní vysoutěžit nového zhotovitele a zajistit dokončení rekonstrukce objektu. Původně měl být objekt v nájmu městské akciové společnosti Obecní dům, ale nakonec se správcem stane odbor hospodaření s majetkem pražského magistrátu.

Podle plánu budou v budově zajištěny tři gastro provozy, a to restaurace, cukrárna a zahradní restaurace s výdejními okénky a výčepem. Součástí rekonstrukce je i výstavba kolonády, altánu, zajištění bezpečnosti svahu nad budovou a realizace samostatného objektu WC, včetně přípojek a úprav okolí objektu, jako jsou protihlukové zástěny, povrchové úpravy stěn nebo rekonstrukce sklepů ve svahu.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy