Snažší nabíjení s aplikací Volvo

Řidiči plně elektrických vozů Volvo na území Evropy mají nyní, po integraci platformy Plugsurfing přímo do aplikace Volvo Cars, možnost vybírat z rozšířené nabídky veřejných sítí stanic pro dobíjení elektrických vozidel.


Po vylepšení funkcí aplikace Volvo Cars získali řidiči vozů Volvo přístup k více než 270 000 nabíjecích stanic rozesetých napříč celým kontinentem, přičemž mohou i v zahraničí platit za nabíjení svého vozu prostřednictvím jedné hladce fungující platební brány.

V aplikaci Volvo Cars se řidičům pohodlně zobrazí nejbližší veřejné nabíjecí stanice a současně také informace o jejich dostupnosti v reálném čase. Společnost Volvo Cars zařadila nové funkce do své mobilní aplikace v zájmu zjednodušení uživatelského zážitku řidičů, kteří nyní nebudou muset při nabíjení elektrických vozů Recharge používat bezpočet různých nabíjecích aplikací a platebních systémů. Další výhodou tohoto řešení je lepší přístup k infrastruktuře veřejných nabíjecích stanic.

Arek Nowinski, ředitel pro region EMEA ve společnosti Volvo Cars, uvedl: „Jestliže chceme uživatele podpořit v jejich přechodu na plně elektrická vozidla, výroba luxusních čistě elektrických vozů představuje jen jednu část mnohem širšího ekosystému. Uvědomujeme si, jak frustrující může být pro naše zákazníky nutnost mít při sobě více karet nebo instalovat různé aplikace pro zajištění přístupu k jednotlivým nabíjecím stanicím. Vylepšením mobilního systému pro nabíjení elektrických vozů podporuje naše zákazníky napříč celou Evropou na jejich vlastní cestě ke kompletní elektromobilitě, přičemž jim prostřednictvím naší digitální platformy, aplikace Volvo Cars, poskytujeme přístup k různým nabíjecím sítím v jejich domovské zemi i mimo ni.“

Takový uživatelský zážitek může automobilka svým zákazníkům dopřát díky vývojové platformě Plugsurfing a rozhraní Drive API, které přímo integruje informace o nabíjení do aplikace Volvo Cars.

„Rozhraní API představuje evoluci našeho závazku vůči našim partnerům,“ prohlásil generální ředitel společnosti Plugsurfing Tatu Kulla. „Díky této integraci může automobilka Volvo vyvíjet své vlastní produkty a služby, aby dokázala splnit svůj cíl stát se do roku 2030 výrobcem výhradně čistě elektrických vozů. Jsme hrdí na to, že pro ni představujeme partnera, který jí pomáhá její vizi uskutečnit.“

Po úvodním představení nové verze aplikace ve Švýcarsku a v Itálii bude společnost Volvo Cars pokračovat v zavádění aktualizovaných funkcí i na dalších trzích tak, aby byly do konce roku 2022 dostupné ve většině evropských zemí.

Společnost Volvo Cars tímto naznačuje, jakým směrem se chce ubírat v rámci své ambice nabídnout majitelům vozů Volvo Recharge komplexní a snadný přístup k nabíjení. Nové funkce aplikace Volvo Cars umožní řidičům čistě elektrických vozů Volvo například těžit ze zvýhodněných sazeb při nabíjení v síti IONITY napříč celou Evropou. Ve Švédsku a Norsku se automobilka Volvo Cars spojila také s místním provozovatelem sítě nabíjecích stanic Mer, díky čemuž zde může nabídnout zvýhodněné sazby. Ambicí společnosti je do budoucna průběžně rozšiřovat nabídku o další poskytovatele.

Poznámka redakce: pokud plánujete nákup nového vozu a hledáte tip na nejlevnější nová auta v České republice skladem (bez ohledu na značku vozu), pokračujte na stránku Nejlevnější nová auta v ČR.

Fotogalerie
ČNSO studio

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy