Starosta Prahy 7 Jan Čižinský ocenil zachránkyni tonoucí ženy

Starosta MČ Praha 7 Jan Čižinský se ve středu 22. listopadu 2022 setkal s Ninou Schreierovou, která na konci října pomohla tonoucí ženě.


Starosta ocenil její duchapřítomnost a poděkoval jí za záchranu života. Zachránkyni předali ocenění také zástupci Zdravotnické záchranné služby hl. m. Prahy, včele s ředitelem Petrem Kolouchem a zasahující lékařkou Katarínou Veselou.

K události došlo 28. října 2022. Pražští záchranáři obdrželi tísňové volání a vyrazili na pomoc tonoucí ženě ve Vltavě poblíž Libeňského mostu. Nina Schreierová skočila za ženou do vody a do příjezdu záchranné služby jí držela hlavu nad hladinou. Záchranáři po příjezdu zahájili resuscitaci a život ženy se podařilo zachránit.

„Jak často se může člověk setkat s opravdovou hrdinkou? Dnes jsme poděkovali slečně, která neváhala a před čtyřmi týdny skočila do ledové Vltavy a zachránila život neznámé topící se ženě. Právem patří mezi hrdinky. Bylo mi velkou ctí jí poděkovat a pogratulovat také její mamince za to, jak svoji dceru vychovala,“ řekl starosta Prahy 7 Jan Čižinský.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy