Strategie a akční plán KKP

Společenská a umělecká hodnota kultury byla v posledních dvou desítkách let doplněna i o hodnotu ekonomickou. V roce 2017 představoval kulturní a kreativní sektor 5,3 % HDP Evropské unie.


Jednalo se o třetí největší sektor zaměstnanosti, který zároveň vytvářel největší počet pracovních míst pro občany ve věku 15-29 let a s vysokou mírou zaměstnanosti mezi ženami. Kulturní a kreativní odvětví tak mají nejen příznivé společenské dopady, ale také vytváří neutomatizovatelná místa, jsou základem pro inovace a klíčovým předpokladem k naplňování cílů udržitelného rozvoje. Kulturní a kreativní odvětví jako klíčová klíčovou oblast rozvoje ČR potřebují strategickou a koncepční podporu státu.  

Ministerstvo kultury proto předložilo vládě ke schválení Strategii rozvoje kulturních a kreativních odvětví na roky 2021-2025. Implementace Strategie spolu s naplňováním memoranda o spolupráci Ministerstva kultury a Ministerstva průmyslu a obchodu v této oblasti tak zajistí úspěšný rozvoj kulturních a kreativních odvětví v České republice.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 15.02.2021 09:40




0 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy