Uzavření Pražského hradu a dopravní zatížení některých komunikací v souvislosti s vrcholnými akcemi v rámci českého předsednictví v Radě EU

Tento týden se v Praze uskuteční v rámci předsednictví České republiky v Radě EU summit Zasedání lídrů v rámci European Political Community a neformální Summit EU 27. Akce se budou konat 6. a 7. října na Pražském hradě a do Prahy přijedou kromě lídrů sedmadvacítky také představitelé dalších zemí, předpokládá se příjezd asi dvou tisíc hostů.


V souvislosti s nadcházejícími jednáními je od dnešního dne do 8. října včetně uzavřen areál Pražského hradu pro veřejnost. Vzhledem k velkému počtu přijíždějících zahraničních delegací lze očekávat zatížení dopravy mezi letištěm a Pražským hradem a také na komunikacích vedoucích do centra. Jde zejména o Evropskou třídu či Jelení ulici. Na provoz je připravena dohlédnout policie a v případě potřeby lokálně řídit dopravu s ohledem na vozidla delegátů.  Kromě omezení, která si vyžaduje průjezd kolony s chráněnou osobou, nejsou v plánu žádné trvalé uzavírky komunikací. Přesto pro následující dny doporučujeme řidičům, aby se vyhnuli oblasti Prahy 6 mezi letištěm a Pražským hradem, případně aby raději využili MHD.  


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy