V Praze jezdí speciálně nazdobená tramvaj s portrétem Franze Kafky

V Praze jezdí celý rok speciálně nazdobená tramvaj s portrétem Franze Kafky a citáty z jeho děl, s cílem přilákat více fanoušků autora. Po úmrtí Kafky bude v červnu uplynout celé století. Akce k tomuto výročí připravují Hl. m. Praha a Ministerstvo kultury.


Po Praze jezdí letos tramvaj s portrétem Franze Kafky a citáty z jeho děl. Vůz, který má do metropole přilákat co nejvíce spisovatelových fanoušků, bude jezdit po celý rok. Jedná se o speciálně nazdobenou tramvaj Škoda 15T s evidenčním číslem 9310 s motivy Kafkova života. Aktuální informace o tramvaji naleznete na serveru Mobilní tabla. Kafkovskou tramvaj zdobí ilustrace české ilustrátorky Simony Lore.

Franz Kafka je jeden z nejvlivnějších spisovatelů 20. století, jehož odkaz je silný dodnes. Je neodmyslitelně spojen s Prahou, a právě on je často důvodem k návštěvě metropole. Díky výzkumu z minulého roku víme, že právě za historií Franze Kafky přijíždějí primárně turisté z německy mluvících zemí, ale zájem o něj mají i návštěvníci ze Spojených států a v neposlední řadě samozřejmě tuzemští turisté.

Od úmrtí pražského autora píšícího německy uplyne v červnu celé století. Na webech prague.eu/cs/franz-kafka a kafka2024.cz najdou zájemci veškeré informace o slavném spisovateli, nespočet akcí, které k výročí připravují Hl. m. Praha a Ministerstvo kultury, ale ikonická místa v Praze a také vycházky s průvodci po místech Kafkova mládí a dalších let života.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy