Alzheimer Home v Roztokách: Po smrtícím požáru a 80 milionové obnově se dveře znovu otevírají

Zařízení Alzheimer Home v Roztokách, postižené v červnu 2021 požárem s dvěma mrtvými, se opět otevírá. Obnova stála 80 milionů korun. Někteří klienti se vracejí, přijímací proces nových bude postupný.


Jak uvedl člen správní rady Radek Žižka, je mezi návraty i ti, kteří zde byli ubytováni před tragickým požárem. Případ stále řeší policie a není dosud ukončen, jak informovala mluvčí Středočeské policie, Vlasta Suchánková.

Obnova domova pro osoby trpící Alzheimerovou chorobou byla zahájena hned v roce 2022 a stála přibližně 80 milionů korun. Zařízení se připravuje na přijetí nových klientů s týmem zhruba 25 zaměstnanců, kteří budou rozšířeni s příchodem dalších klientů. 'Je tolik žádostí, že bychom byli schopni naplnit kapacitu zařízení už dnes. Nicméně proces přijímání klientů bude postupný a bude trvat několik měsíců,' vysvětlil Žižka.

Tento domov pro seniory byl postižen požárem v červnu 2021. Tragický incident se stal předmětem nejvyššího požárního poplachu a do akce muselo zasáhnout zhruba sto hasičů. Dva lidé při požáru zemřeli, desítky byly zraněny a škoda byla odhadována na asi 70 milionů korun. Policisté tuto situaci stále vyšetřují a zkoumají ji jako podezření z obecného ohrožení z nedbalosti. Dosud však nikoho neobvinili.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Hrady.cz - letní kulturní festival 2024

Hlavní zprávy

 

Vizovické Trnkobraní 2024