Koberce slaví velký návrat. Pořiďte si ten svůj právě nyní.

Přestože by se mohlo zdát, že éra koberců již pominula, opak je pravdou. Koberce se totiž vrací zpátky na výsluní a objevují se stále častěji v našich interiérech. Proč? Přinášíme vám několik důvodů, proč by koberce neměly být zatracovány, ale naopak oslavovány.


Estetický dojem se také počítá

Oblíbenými povrchy v interiérech jsou dlaždice, plovoucí podlahy i linolea. V každé stavbě se ale nachází místnost, která potřebuje doladit a mnohdy mohou být oním estetickým prvkem právě kusové koberce. Pokud se totiž správně umístí do interiéru, dokážou zcela pozměnit jeho vzhled a dodat mu na útulnosti, ale také estetičnosti.

Praktická zvuková izolace

Žijete-li v domácnosti s malými dětmi, které jsou občas příliš hlučné, vaše sousedy zcela jistě potěší, když si alespoň do některých místností pořídíte koberce. Dokonale totiž tlumí zvuky a vytváří spolehlivou zvukovou izolaci. Pro děti jsou navíc praktičtější i z hlediska bezpečnosti.

Bezpečnost především

Prvek bezpečnosti koberců je nutné vzít v potaz také ve vyšším věku. Čím jsme starší, tím jsme náchylnější k pádům a úrazům, které mohou mít fatální následky. Právě koberec může naše případné pády zmírnit a ušetřit naše kosti. Nikdy proto není od věci pořídit si do svého bytu koberec. Zejména, pokud je důchodový věk na dohled a chceme si dopřát pocit bezpečí.

Koberce se vyrábí ve všech tvarech, barvách i rozměrech, proto zcela jistě seženete koberec na míru. Kromě toho, že bude vytvářet estetický prvek ve vašem obývacím pokoji či ložnici, své využití zcela jistě nalezne i v dětském pokoji. Nedocenitelným prvkem se stává v domácnostech seniorů, kterým může mnohdy zjemnit nepříjemné pády. Koberce navíc vytváří i velmi spolehlivou zvukovou izolaci, což určitě ocení nejeden soused.

Zdroj obrázku: kryzhov / Shutterstock.com

Autor: RegionPraha Článek může obsahovat komerční sdělení.

ČNSO studio

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 18.05.2022 06:52



2 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy