Praha 2 očkuje seniory 80+ bez front a bez stresu

Pracovníci humanitního odboru Úřadu městské části Praha 2 vyřídili od úterního spuštění speciální informační linky 800 600 604 na 400 hovorů.


Díky navázané spolupráci se Všeobecnou fakultní nemocnicí v Praze se během soboty podařilo oočkovat prvních 140 dvojkových seniorů ve věkové kategorii 80+.

„Velice si vážím vynikající spolupráce a vstřícnosti Všeobecné fakultní nemocnice v Praze, díky které se podařilo vše rychle zorganizovat. Poděkování patří samozřejmě i pracovníkům Úřadu městské části Praha 2 a našeho Centra sociálních služeb, bez jejichž nasazení by celý systém pomoci nemohl fungovat,“ řekla starostka Prahy 2 Jana Černochová.

Na speciální informační linku radnice Prahy 2 volají od jejího spuštění 12. ledna 2021 nejen senioři ale i jejich rodinní příslušníci. Pracovníci call centra jejich dotazy a požadavky vyřizují v pracovní dny (pondělí až pátek), vždy od 8.00 hod. do 16.00 hod. Na základě zájmu pak úředníci ve spolupráci se zdravotníky vytvářejí harmonogram, podle kterého zájemce kontaktují zpět s konkrétním termínem očkování. Vedle poradenství a koordinace samotného očkování zajišťuje radnice v případě potřeby i doprovod do očkovacího centra na Karlově náměstí.

„Nechtěli jsme spoléhat jen na centrální registr očkování. Naší snahou bylo zajistit, aby naši dvojkoví senioři měli přístup k očkování co nejrychleji a ideálně v blízkosti svého domova. To, že už během víkendu došlo k naočkování prvních 140 seniorů 80+, vypovídá o tom, že nastavená spolupráce i koordinace funguje na jedničku,“ uvedla místostarostka Prahy 2 Alexandra Udženija, která má na starosti sociální oblast.

V nastavené spolupráci s VFN chce radnice pokračovat i v dalších dnech, už teď má díky speciální infolince dalších 200 zájemců o očkování z řad seniorů.

Fotogalerie
ČNSO studio

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy