Sezónní svoz bioodpadu v Praze

Praha zahajuje svoz bioodpadu pro sezonu, která začíná koncem března, s cílem podpořit obyvatele k využívání hnědých nádob na rostlinný bioodpad a chránit životní prostředí. Jana Komrsková, náměstkyně primátora, apeluje na správné nakládání s bioodpadem a jeho využití jako hnojivo na zahrady a záhony.


Praha zahajuje sezónní svoz bioodpadu: Nová sezóna svozu biologicky rozložitelného bioodpadu v pražských lokalitách začíná již koncem března. První sezónní svoz pro některé oblasti se uskuteční ve 13. kalendářním týdnu od 25. března 2024, tedy v posledním týdnu měsíce. Pro ostatní lokality bude svoz zahájen v prvním dubnovém týdnu, tzn. ve 14. kalendářním týdnu.

Vedení hlavního města chce povzbudit pražské obyvatele k využívání hnědých nádob na rostlinný bioodpad, které představují důležitou součást ochrany životního prostředí a snižování produkce smogu. Jana Komrsková, náměstkyně primátora pro oblast životního prostředí a klimatického plánu, zdůrazňuje význam správného nakládání s bioodpadem:

„Doporučuji všem Pražanům, aby hnědé nádoby na rostlinný bioodpad využívali. Bylo by velkou škodou, kdyby bio materiál končil ve spalovně místo v kompostárnách, mezi které patří i naše kompostárna ve Slivenci. Je to hodnotný materiál, který může posloužit jako hnojivo, které mohou Pražané využít na svých záhonech a zahradách,“ říká Jana Komrsková.

Aby obyvatelé Prahy mohli plně využít svozové služby bioodpadu, je důležité si zkontrolovat termín prvního svozového dne pro konkrétní lokalitu. Sezónní harmonogram platí v době sezony i pro zákazníky s celoročním svozem. Pro přesný rozpis svozu bioodpadu s četností jedenkrát za 14 dní je možné se informovat na webu Pražských služeb. Harmonogram pro svoz četnosti jedenkrát týdně naleznete na stejném místě.

Spolupráce mezi hlavním městem a Pražskými službami má za cíl povzbudit Pražany k třídění bioodpadu a jeho správnému nakládání. Tímto způsobem mohou obyvatelé metropole přispět k ochraně životního prostředí a vytvářet udržitelnější budoucnost pro sebe i své okolí.

Sezónní svoz bioodpadu představuje jednu z důležitých částí ekologického programu hlavního města a jeho snahy o snižování emisí a ochranu přírody. Využijme tedy možností, které nám město nabízí, a podívejme se na svozový harmonogram na webu Pražských služeb, abychom mohli aktivně přispět k čistší a zdravější Praze.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy