Sleva na nájemném schválena pro konkrétní podniky

Divadla, školy, restaurace i služby – těm všem a desítkám dalších podniků dne 17.3. Rada městské části Praha 4 schválila slevu na nájemném za měsíce prosinec, leden a únor.


O padesátiprocentní slevu mohli žádat všichni ti, kteří stejně jako na jaře a na podzim loňského roku museli a stále musí mít zavřené provozovny.

„Jedná se již o třetí vlnu odpouštění části nájemného. Slevy se týkají nájemců nebytových prostor a nebytových objektů ve svěřené správě městské části, kteří nemohou v těchto měsících fungovat. Snažíme se tak pomáhat všem těm, kteří už vyčerpali své finanční rezervy a stále nemohou své provozovny otevřít a umožnit jim čerpat další kompenzace z vládního programu,“ řekl místostarosta a radní pro kulturu a majetek Michal Hroza (TOP 09).

Odpuštění části nájmu je jedním z mnoha opatření, která městská část zavedla od začátku koronavirové krize. Mezi další patřilo již druhé zrušení valorizace, tedy nezvyšování nájmů v prostorech spravovaných městskou částí, pro loňský i letošní rok. Loni také odložila splatnost nájmů u nebytových prostor a zrušila sankce za pozdní platbu.

Poznámka redakce: 

Užitečné odkazy na PDF ke stažení

ČNSO studio

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy