Bitcoin roste: Překonává 47 000 USD mezi obavami z amerických bank

Bitcoin zaznamenal silný růst, překonává hladinu 47 000 USD a navzdory řešení finančních problémů amerických regionálních bank, které čelí systémovým problémům. Investoři sledují situaci podobnou pádu Silvergate, Signature,SVB, First Republic a Credit Suisse v roce 2023, kdy se hodnota Bitcoinu zvýšila o téměř 50%.


Bitcoin dnes zaznamenává silné zisky a vyšplhal se nad psychologickou hladinu odporu 47 000 USD. Za posledních 5 dní vzrostl BTC o téměř 11 %. To můžeme dát do souvislosti s několika globálními faktory. Hlavním motorem současných zisků je zřejmě velký příliv finančních prostředků do Bitcoin ETF a opětovné zvýšení rizika pro americké regionální banky, které se potýkají s řadou potenciálních systémových problémů:

Odliv prostředků z Grayscale se prudce zpomalil a příliv prostředků do ETF se výrazně zrychlil, protože americké regionální banky čelí systémovým problémům. Komentáře Powella v nedávném rozhovoru naznačují, že problém s likviditou se může týkat více regionálních bank, které jsou zatíženy ztrátami z úvěrů na komerční nemovitosti, jejichž hodnota klesá.

ETF od dvou největších emitentů ETF (ETC) BlackRock a Fidelity již získaly téměř 150 000 BTC. Altcoiny také získávají na pozadí očekávání přijetí ETF pro Ethereum. Bitcoin zpočátku reagoval na pokles ceny akcií společnosti New York Community Bancorp (NYCB.US) poměrně vlažně, ale vzhledem k absenci rychlého řešení situace rostou obavy z rozšíření krize a s nimi i Bitcoin.

Investoři mají na paměti jaro 2023, kdy Bitcoin během pádu Silvergate, Signature, SVB, First Republic a Credit Suisse vzrostl téměř o 50 %. Bitcoin vznikl po bankovní krizi v roce 2008 jako alternativa k centralizovanému decentralizovanému systému pro přenos hodnoty (blockchain).

Bitcoin překonává hranici 47 000 USD a teoreticky si tak připravuje půdu pro další růst směrem k 49 000 USD. Nejbližší zóna významné podpory se nyní může nacházet v oblasti 45 000 a 44 000 USD.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ČNSO studio

Hlavní zprávy