Petrof přesouvá část výroby do Asie

Společnost Petrof, největší evropský výrobce klavírů, přesouvá část své výroby do Indonésie kvůli rostoucím nákladům na energie v Evropě. Tento krok souvisí s plánem EU Green Deal a dělá firmu konkurenceschopnější na asijském trhu. Přesun může být chápán jako nevyhnutelný ve světě globalizace, ukazuje odhodlanost společnosti adaptovat se novým podmínkám.


Společnost Petrof, největší evropský výrobce akustických klavírů a pianin, se rozhodla přesunout část své výroby do Indonésie. Hlavním důvodem tohoto kroku jsou rostoucí náklady na energii v Evropě, které značně zatěžují firmy jako je Petrof. Tento strategický krok také souvisí s plánem Evropské unie, zvaným Green Deal, který má podporovat udržitelnost a ekologickou politiku.

Problematikou drahých energií se zabývá i Zuzana Ceralová Petrofová, ředitelka Petrofu a ekonomická poradkyně Fialovy vlády. Firma díky přesunu výroby získává lepší pozici na asijském trhu a zároveň snižuje své provozní náklady. Indonésie je známa svými nižšími cenami energií, což představuje velkou příležitost pro Petrof a jeho další rozvoj.

Indonésie využívá ve své energetické politice uhelnou energii. To je jedním z důvodů, proč se země stává atraktivním místem pro výrobu západních firem. Z hlediska ekologie je ale přesun výroby do zemí s 'špinavou' energií sporný. Fialova vláda tedy čelí kritice za podporu takovýchto kroků.

Přestože přesun výroby do Indonésie představuje určité riziko, společnost Petrof věří ve svou pozici na trhu a hodlá se dále rozvíjet v rámci Asie. Sice ztrácí několik pracovních míst v Evropě, ale získává cenné know-how a zkušenosti, které mohou být v budoucnu nápomocné. Nesporně to posiluje jejich pozici na trhu a přinese jim nové příležitosti ke zlepšení svých produktů a služeb.

Strategie přesunu výroby může být chápána jako nevyhnutelný krok ve světě globalizace a rostoucí konkurence. Společnost Petrof tak ukazuje svou odhodlanost se adaptovat na nové podmínky a zaujmout silnou pozici na trhu s klavíry a pianiny.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ČNSO studio

Hlavní zprávy