Rezervace Dja v Zoo Praha byla konečně slavnostně otevřena

Po více než deseti letech se v Troji dočkali! Nový pavilon goril v Zoo Praha, nazvaný Rezervace Dja, byl slavnostně otevřen. Na svátek 28. září 2022 přivítal první návštěvníky.

0

Před 2 roky

Vršovický skvost Koh-i-noor se promění v moderní obytnou zónu. Industriální kouzlo mu zůstane

Praha se proměňuje na mnoha místech, mění se i Vršovice. Chystá se tady velkolepý projekt Drážní promenády a liniového parku po vzoru newyorské The High Line. Vznikne proměnou původní železniční tratě, aby nabídl zajímavý prostor pro trávení volného času a sloužila také pro zelenou dopravu. Drážní promenáda propojí Vršovice a Strašnice, napojení by mělo začínat již na prostranství kolem Edenu, který také čeká obnova. Nový život zavládne i na místě brownfieldu Koh-i-noor.

0

Před 2 roky

Centrum Nová Palmovka konečně ožije. Přesune se sem Evropská kosmická agentura

Původně tady měla být radnice Prahy 8, také kanceláře a obchody. Stavba architekta Josefa Pleskota měla vyjít na 1,14 miliard korun a začala se stavět v dubnu 2014. O rok později byla zastavena a od té doby stojí. Nyní snad konečně našla své využití a na dohled je i její dokončení. V roce 2025 by se měla stát sídlem Evropské kosmické společnosti EUSPA.

1

Před 2 roky

Landscape festival 2022: Pražská nádraží ne/využitá

Letošní ročník Landscape festivalu zamířil rovnou do hlavního města a tentokrát cílí na pražská nádraží. Jak napovídá motto festivalu Pražská nádraží ne/využitá jde také o dopravní brownfieldy. Jedním ze čtyř hlavních zastávek festivalu umění v ulicích a intervencí směřujících do veřejného prostoru je Nákladové nádraží Žižkov.

1

Před 2 roky

Rezidence U Sv. Štěpána: Nové byty v centru Prahy s odkazem historie

Krása Prahy tkví v rozsáhlé historii, která se zrcadlí v její architektuře a dodnes pražským ulicím dává nezaměnitelnou atmosféru. Dějiny Prahy se přitom vždy pohybují na pomezí legend a reality, výjimkou není ani lokalita Na Rybníčku, místo posvátných vodních pramenů. Právě Na Rybníčku je zasazena románská rotunda sv. Longina, jedna z nejstarších pražských památek, gotický kostel sv. Štěpána, ale také Rezidence U Sv. Štěpána s novými byty. Historické kořeny rezidence přitom sahají až do gotiky.

1

Před 2 roky

Žižkov v nové éře: Krásnější, příjemnější a zelenější Seifertova nabídne i nájemní byty

Svérázná pražská čtvrť Žižkov mění svou tvář. Aktuálně se tady mj. připravuje konverze obřího areálu bývalého nákladového nádraží, ale také revitalizace Seifertovy ulice. Klíčová žižkovská osa se dočká nových tramvajových kolejí, s nimi se rozroste i o nové stromořadí. Měla by být zelenější, komfortnější a bezpečnější pro pěší. Se společností PSN, která právě na Seifertově sídlí, také nabídne nové nájemní byty.

1

Před 2 roky

Výstava sklípkanů v Zoo Praha. Gočárovy domy obsadili obří pavouci

Ještě před začátkem prázdnin byla v Zoo Praha otevřena výstava sklípkanů. V Galerii Gočárovy domy je nyní k vidění více než čtyřicet druhů živých pavouků, mezi nimi i slípkan největší s hmotností kolem dvou set gramů. Sklípkan největší, lat. Theraphosa blondi, je nejtěžším a nejspíš i nejděsivějším pavoukem na světě.

1

Před 2 roky

Nefalšovaný industriál a symbol luxusu: Modřanské lofty Vanguard Prague jsou jako žádné jiné

Je vyšší než Petřínská rozhledna a úchvatné výhledy nabízí také z luxusní střešní terasy. Terasa je přístupná všem obyvatelům čtrnáctipatrové budovy, která je historicky spojena s prvopočátky letectví u nás a nyní jako Vanguard Prague symbolizuje loftové bydlení budoucnosti. Většina loftů Vanguard má navíc svoji vlastní terasu. Také díky obrovským skleněným plochám, velkooformátovým oknům a výšce stropů až 4,3 metru uchvátí mimořádnou vzdušností.

1

Před 2 roky